Latar Belakang Saya

Foto saya
Shah Alam / Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia
Berkhidmat selama 23 tahun di dalam industri perbankanan dan kewangan dan kini mempunyai syarikatnya sendiri di dalam bidang perniagaan pembelajaran. Beliau juga adalah bekas penuntut di Maktab Tentera Di Raja, Sg. Besi Mempunyai cita-cita melahirkan usahawan muda yang mampu bersaing diperingkat global. Mempunyai kelulusan dari Charted Institute of Marketing (UK) dan pernah menghadiri program EMBA didalam International Marketing di Berne University of Applied Science , Switzerland. Beliau juga telah menghasilkan rantaian nilai (value chain) REDAR untuk digunakan dalam perniagaan, motivasi dan pembangunan modal insan. Anda juga boleh menghubunginya di alamat emelnya di zulkarnianmazlan@ymail.com untuk bertukar-tukar fikiran dan pendapat dan memberi pandangan bernas dalam bidang ini. Selain dari perniagaan pendidikan, syarikat beliau juga memberi khidmat nasihat koporat, membantu menubuhkan syarikat, koperasi, yayasan dan perundingan Harta Intelek. Beliau boleh dihubungi melalui telefon sel beliau bernombor 0146430813 (Kuala Lumpur) dan 0138905131 (Kota Kinabalu, Sabah) Anda juga dijemput menjadi rakan facebook dan kumpulan Mandarin Star Group beliau serta JOMBAQDAS

Isnin, 21 September 2009

Kata Mutiara dari Brian Tracy

Brian tracy adalah seorang salesman sukses yang merintis kariernya dari bawah, sekarang merupakan salah satu motivatis dunia, pengarang buku-buku best seller. Berikut kata-kata mutiara dari Brian Tracy tentang Sukses :

- Anda tidak dapat mengendalikan apa yang terjadi, Anda hanya dapat mengendalikan cara Anda menanggapi apa yang terjadi. Perhatikanlah hanya kepada apa yang Dapat Anda kendalikan.

- Putuskan berapa banyak yang ingin Anda peroleh satu tahun, lima tahun, dan sepuluh tahun dari hari ini. Kemudian putuskan yang akan Anda lakukan untuk mencapai angka-angka yang “fantastis” ini?

- Orang-orang yang sehat dan bahagia adalah mereka yang menghadapi kenyataan-kenyataan hidup mereka secara langsung. Namun tidak berharap hal itu berubah secara langsung.

- Orang-orang Sukses tidak selalu membuat keputusan-keputusan mereka yang benar, tetapi mereka membuat keputusan-keputusan mereka dengan benar.

- Semakin banyak Anda memberitahukan orang-orang bahwa Anda mengasihi mereka, semakin besar Anda mengasihi diri Anda sendiri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan